V prvom rade chcem poďakovať Zdenkymu za povzbudivé slová. Dúfam, že už sa to preklopí a pohneme sa zase ďalej.
Traxík, prvým faktorom je že som odišiel zo zdravotných dôvodov na základe posúdenia posudkovej komisie.
Druhým faktorom je, že Zvolen a okolie, ako posádkové mesto, kde sídli VVzS + blízka základňa Sliač a VVP Lešť, je priam presýtené výsluhovými dôchodcami.
Tretím faktorom je, že tieto fleky, ktoré si spomínal sa tu doslova oobsadzujú po známosti. Mojou smolou je, že sme patrili pod Martin a teda pre ľudí zo VzS som bývalý "bigoš" a nemám na nich väzbu ako na bývalých kolegov. Tí funkcionári čo boli ešte pred 2003, kým sme ešte patrili pod VzS, sú už dávno preč a pre nových som cudzí.
Aj v rámci bytovky to cítim. Susedia sa poznajú ako bývalý kolegovia a tak si dohodia prípadný flek alebo inak pomáhajú. Ja teraz budem sťahovať nábytok (pár vecí len v rámci bytu) a musím si na pomoc zavolať kámoša z druhého konca mesta. Proste som pre nich cudzinec čo slúžil u bigošov v MT pod 2xIng (poznajú ho i tu a nie v dobrom).
Štvrtým faktorom je, že niekedy mám ozaj nabitý "program". Napríklad s otcom idem na kontrolu 25.9. - k psychiatrovi do BS, 26.9. - k urológovi do ZV a 28.9. - sa u rodičov chystá drevo na zimu (píli, štiepa, vozí a ukladá do šopy), takže robotička na deň, možno dva. A to je len špička ľadovca. Rozhodne sa nenudím a roboty, či vybavovačiek je vždy dosť. Dokonca som bratovi strážil deti v ten týždeň pred zrazom.

Teraz som ostal tento týždeň vo Zvolene, lebo väčšina prác na záhrade je už porobená a z úrody ostal už len zber hrozna a jablk. Vďaka teplému letu ostatné ovocie dozrelo skôr. Hlavným dôvodom ale je príprava bytu na výmenu plastových okien. Minulý rok sme ich museli odložiť pre finančne náročnú opravu auta a tento rok na jar umrela Sylvinke mama a všetko okolo pohrebu sme museli uhradiť my. A tak sme sa k tej nešťastnej výmene okien dostali až teraz.
Vzhľadom na stiesnené pomery v byte musíme niektoré kusy nábytku a veľkých elektrospotrebičov, ako chladnička a pračka, presunúť aby bolo možné manipulovať v úzkych priestoroch s demontovanými oknami. No a samozrejme musíme zbytok vybavenia bytu obaliť fóliou a exponovaná miesta prekryť aby nedošlo k ich poškodeniu. Taktiež musíme položiť pracovné koberce aby sa nezničila plávajúca podlaha.
V utorok 11.9. bude už deň "D""

Čo sa mazdičky týka, od poslednej opravy zatiaľ jazdí akože v pohode. Je mi však jasné, že všetkého len do času a skôr či neskôr bude vyžadovať veľkú investíciu do bŕzd, tlmičov a o podbehoch a lemoch ani nehovoriac. Priznám sa, že i keď je to komfort vozenie, už nemám chuť do auta, ktoré "žere 1 liter motorového oleja na 1000 km, moc nalievať ďalšie prachy.
A Trax mal pred pár rokmi pravdu tvrdením, že bude len otázkou času kedy sa budem obzerať po čomsi viac do terénu, vzhľadom na prístupovú cestu k chate.
Brat matrix ma doslova "na šmyku" dotiahol do AAA v BB. Hodil som reč i s predajcom, ale ich financovanie na splátky je oproti úveru z banky nevýhodné, čo nakoniec uznal i brat.
Moje základné požiadavky sú: palivo/benzín, výbava/4x4 + ťažné zariadenie, suma/do 3.000,-euro
Je mi jasné, že s tou sumou sa tam maximálne dostanem k vozom z minulého storočia...
Niečo som obzeral na http://www.autobazar.eu a zaujali ma typy:
Mitsubishi Pajero Pinin
Opel Frontera
Suzuki Samurai
Subaru Outback
Toyota RAV4
Toto je zaujímavé, i keď je to automat a lpg

http://www.autobazar.eu/subaru-outback- ... 76811.html