Zdravím páni. Dlho som tu uz nič nepridal ale zmenilo sa veľa. Takže nejaký ten mesiac vlastním tohto xedosa 2.3 mce r.v. 1998. Je to bývalé Dedkove auto ktore predal asi pred dvoma rokmi niesom si istý. Objavil som ho na bazosi v oktorbri minuleho roku v značne zanedbanom a nepojazdnom stave. Motor bežal parádne ale prevodovka bola KO a karoséria vyzerala že otukala asi vsetky značky a obrubniky v Košiciach, ďalej bol deravý chladic,a koncovy diel výfuku bol s TDI. Kedze v tom case som mal este xedos 2.5v6 r.v. 2001 prerobeny na manual,bol plan dať dokopy obe auta a MCE mať ako víkendové auto. Lenže dať dokopy dve takéto auta by bolo financne veľmi náročne rozhodol som sa že xedos 2.5 v6 poslúži ako darca organou pre MCE, keďže xedos 2.5 v6 bol predtým uz buchnuty takze nemal predné airbagy,zadné lemy boli uz na vymenu,tempomat nefungoval. A a našlo sa aj pár dier v podlahe.
Prva vec ktora sa riešila bola nefunkčná automatická prevodovka,s Tomcatom sme ju vymenili a dúfali že bude fungovať a fungovala

Ďalej nasledovala kompletná výmena čierneho interiéru za sivý s xedosu po FL. Chvíľu som na tom jazdil ale kvôli zdravému chladicu fakt iba chvíľu. Nasledovala výmena celeho predku auta za pofaceliftovy aj so spomínanym chladicom. Keďže bolo všetko dole tak sa uz aj osetrili nosniky ,čelo a všetko co bolo treba. Potom som sa presunul k zadnej časti auta kde sa zhodila nádrž,náprava a výfuk. Začalo sa s ošetrovaním karosérie, napravy co sa dalo na nápravu zohnať sa vymenilo co nie aspoň sa zrepasovalo, tak isto aj nádrž novy filter, hadicky ,spony. Zatiaľ som na auto dokupil znížené pruziny o 3,5cm novy zadný diel diel výfuku a komplet zadné brzdy.
Ďalšie plany su: novy lak, farbu som este nevybral. Zrepasovat prednú nápravu,urobiť geometriu,ošetriť zbytok spodku auta. Pretesnit motor.nové sviečky ,olej ,filtre ,remene proste co bude treba .
Nejaké foto pridám ked sa dostanem k PC. A ďalšie priebežne keďže je to beh na dlhu trať

Mazda 323F Ba 1.8 16V,farba:Silver, kolesa:7x15 195/50 r 15,xenon 8000k- uz to je moja ex
Mazda Xedos 9 2.5 V6 24V r.v.2001-už neexistuje
Fiat Grande punto 1.2 8V +LPG,-auto na bežné jazdenie
Mazda Xedos 9 2.3 V6 MCE r.v.1997