XEDOS RIP

Všetky generácie

XEDOS RIP

Poslaťod WiZzY » 13 Máj 2018, 10:14

musím sa svami podeliť o zážitok s mojim Xedosíkom 2,5 V6 Automat
jedná sa o rok 2001 (po FL) a stalo sa nasledovné :
Auto som kúpil za smiešny peniaz stým že bude potrebné vymeniť hydromenič objednal som sa teda u ,,odborníka,, ktorého mi poradil Kolega vraj ak on nepomože tak už nikto :O :O :O
2 dni pred termínom som siel po dialnici a začala blikať kontrolka HOLD, v manuali píšu porucha prevodovky, je potrebné zastaviť,po zastavení som sa už nerozbehol, auto malo zaradenú 1dnotku a na dvojku sa mu nechcelo,vyleteli otáčky až do obmedzovača a to bolo všetko, no P,R,N,D preradiť šlo auto som teda odstavil stým,že si ho ten ,,odborník,, príde nabrať na odtahovku..
Po týždni : JA: ,, Marcel kedy prosím ťa prídeš pre to auto už som bezradný,,
Odborník (dalej len IDIOT) : zajtra neboj
Po dvoch týždnoch:
IDIOT: kde máš to auto ? idem si poň
v ten deň :
IDIOT : auto som naložil idem to pozreť volám ti
Po troch dnoch :
IDIOT : vytiekol ti olej prevodovka je celá od oleja
JA : no pekne a odkial vytiekol ?
IDIOT : neviem
JA : tak hladaj riešenie šak mi ta odporučol Peter že si najlepší vo svojom obore
Asi o týždeň :
IDIOT: volal som s prevodovkármi že to je prevodovka KO a treba repas alebo novú cena cca 1500 a čas asi tak 2 a pol
mesiaca
Ja : Tak mi prosím ta skontroluj olej a vymeni hydromenič,ktorý som ti nechal v kufri, pretože som volal s veeelmi vela ludni a všetci tvrdili že to je len
hydromeničom alebo rozober prevodovku a kukni kde je chyba
IDIOT : automaty nerozoberám
po pár dnoch :
IDIOT: máš to hotové ale auto sa chová presne tak isto
JA : OK dones mi ho
v ten deň mi ho ten K* doniesol a čuduj saa svete nevedel ho zložiť z vozíka pretoše nešlo zaradit ani Rko čo mne ked som mu ho dával išlo,lenže som bol tak na nervy,že som uveril jeho verzií že auto sa za studena správa presne takto že až ked sda zohreje ide radiť normalne ako ked som mu ho doniesol a že auto mi zloží až ked ho vyplatím..... a teraz to najhoršie : vypítal 500€ !! a že : odtah 2x 120 , olej ktorý vymenil 9L a INEEEEEEEEEE náplne + práca (mimochodom na to aby vymenil hydromenič vybral cely ten 6valec von :D )
z nervami a bez jeho dohody na ktorú nechcel pristúpiť som mu tých 500€ dal ja dement :( bol som dohodnutý s iným fachmanom ktorý už naozaj niečo vyrieši že mi to urobí na druhy deň. a tak aj bolo,lendva osm sa doplazil knemu pretože auto išlo iba na 1dnotke ani spiatočka nič a strašne moc smrdelo, o pár dní rozobral prevodovku do šrobiku a hovorí mi že je celá zhorená a repas sa neoplatí,mám si zohať inu ........ smutil osm za tým komfortom smútil za autom a strašne som ho chcel späť tak som pristúpil na to čo som nechcel a objednal si jazdenú z auta na vrakači https://www.hrbitovaut.cz/ pretože na SR nič take neni predajca mi dal záruku 30 dní a tvril že to auto tam má chvílku a radí ako má akurát motor je defektný a že za tak dobrú prevvodovku che 9000 kč bez DPH + doprava ... hmm hovorím si OK tak som j objednal celkovo 11260 kč aj s dopravou (450€) rvalo to asi týžden pretože mi hovoril že ju treba zdemontovať a pak ju pošle.......
po namontovaní sa zistilo že som ju kupoval zbytočne bola sídce pekne zablendovaná aby sa neotvárala a na vonok vyzerala vemi pekne no po nahodení na uato radila iba 1,2 a 3jku vobec len vyletia otáčky a nechá tam dvojku .... bola sobota nikto mi nedvíhal tak som šiel do MAZDA autorizovaneho servisu kde po diagnistike zistili že je chyba v solenoide č.2 ale neviedia podla nakresou ktorý to je tak vymeniť všetky ,,,, ok v ten deň som si povedal super taka drobnosť ? spravím to použijem z mojej starej prevodovky kde boli Lameli na prach ale mechatronika nepoškoena....... trvalo mi to asi 4 hodky ale bez výsledku, už som bezradný

Po takto dlhom príbehu vám je asi jasné čo týmto celým vlastne chcem . Vie niekto, alebo pozná niekto niekoho ktorý by mi moju krasavicu priviedol do pojazdného stavu ? .... už som za to vysipal 1400€ bez výsledku a nechcem sa jej vzdať .. moje t.č je 0911 535 918

PROSÍM POMÓC
DAKUJEM
Xedos 9 2,5V6 aktívna Mazda 3 predaná 323F BA 1,5 predaná
WiZzY
Začiatočník

Re: XEDOS RIP

Poslaťod Trax » 13 Máj 2018, 13:47

Tvoj príbeh ma mrzi. Zase sa len potvrdilo, aky su ludia chrapuni. Bohužiaľ, ja nepoznam nikoho, kto sa tomu venuje.
Mazda 626 coupe, 2,2i, r.v. 1989, 85kw, 180NM, 195/60 R15
Obrázok
Obrázok užívateľa
Trax
Administrátor stránky

Poslaťod WiZzY » 13 Máj 2018, 15:46

no keby som mal tých 1400 pokope dám si ju repasovať ale nemam :D okradli ma zmrdi
WiZzY
Začiatočník

Poslaťod 7matus7 » 13 Máj 2018, 19:18

mal si tam dat hned manuál a bolo by už davno na cestach
subaru outback 3,0 H6 180kw 297Nm. r.v. 2006
MPV lv 3,0 V6 109kw 230Nm
FIAT GRANDE PUNTO 1.9 JTD
Obrázok užívateľa
7matus7
Skúsený člen

Poslaťod fero1411 » 13 Máj 2018, 23:03

Súhlasím s Matúšom, lacnejšia aj dostupnejšie a hlavne menej riziková investícia. Problém je to že veľa ľudí si myslí že olej v prevodovke je doživotná náplň (kktina) a v automate pokiaľ sa neurobí aj s preplachom je problém na svete. Stojí to dosť peňazí a preto na to jebú.. Kamarát robí v ddauto a práve toto počúva pri výmene.. Že načo preplach.. Veď to je veľa oleja a je to drahé. Stačí vymeniť. Takých automaticky pošle do píp nech si to dajú urobiť inde.
Mazda 323f Ba 1.8 16V 84kw r.v.97
Tmavo zelená metalíza (N11)
Mazda 626 2.2 turbo
Čierna (pred renováciu)
fero1411
Skúsený člen

Poslaťod WiZzY » 15 Máj 2018, 13:09

chalani potreboval by som číslo na týpka čo má tu na foru nick KSrider , (Biela xedos MILLER) nemám fb
WiZzY
Začiatočník

Poslaťod fero1411 » 16 Máj 2018, 11:51

Na toho chalana číslo nemám ale skús zavolať sem.. Bavil som sa s tým mechanickom co robí preplach a hovoril mi, že sú top! Záruka na robotu je samozrejmosť.
http://www.kaps.cz
Mazda 323f Ba 1.8 16V 84kw r.v.97
Tmavo zelená metalíza (N11)
Mazda 626 2.2 turbo
Čierna (pred renováciu)
fero1411
Skúsený člen

Poslaťod penzista2 » 21 Máj 2018, 14:12

WiZzY píše:chalani potreboval by som číslo na týpka čo má tu na foru nick KSrider , (Biela xedos MILLER) nemám fb

Napis chlapikovi s nickom dedko , on ti mozno bude vediet pomoct,pripadne da kontakt na kriders ...
Mazda 323 F BJ / 1840 cm / 84 KW / rv. 2000 / zlata metaliza / take zlate zihadielko / uz len EX - patri synovi :D/ uz nepatri nikomu - syn ju poslal do mazdackeho neba /
Mazda 6 2.0 Benzin MZR DISI TE Plus liftback 114KW, rv 2010
Obrázok užívateľa
penzista2
Člen

Poslaťod KRider » 21 Máj 2018, 17:05

Akurat som si vravel ze som nebol na fore strasne dlho tak reku pozriem. :) No takze ako tu bolo napisane. Neoplati sa ti opravovat tu prevodovku. Ked som bral xedosa 2.5 v6 presne s tymto sa trapil aj jeho byvali majitel. Vymenil 2xprevodovku raz hydromenic a raz riadiacu jednotku. A auto som od neho bral v takom stave ze islo iba dopredu na 3. a 4. Prevodovy stupen. Svietilo hold a R neislo. Po resete rj islo normalne asi mesiac potom zrazu iba otacky vyleteli a auto uz neislo. Po vychladnuti islo iba par metrov kym sa nezahrial olej. Takze som to potom prerobil na manual. Nebol to prilis velky problem kedze všetky diely s darcovskeho auta sedeli presne. Zabralo to asi dva dni. S manualom je to auto este lepsie. Spotreba parádna zrychlenie tiež. Takze podla mna je to lepsia alternativa ako sa pokusat opravit tu prevodvku. Niekde som čítal ze tie automaticke prevodovky v 2.5 v6 stoja za h...no.
Mazda 323F Ba 1.8 16V,farba:Silver, kolesa:7x15 195/50 r 15,xenon 8000k- uz to je moja ex
Mazda Xedos 9 2.5 V6 24V r.v.2001-už neexistuje
Fiat Grande punto 1.2 8V +LPG,-auto na bežné jazdenie
Mazda Xedos 9 2.3 V6 MCE r.v.1997
KRider
Začiatočník

Späť na Mazda Xedos, RX, MX, CX

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť