Ahojte,
ozývam sa po dlhej dobe. Moje pokusy o výrobu náhrady senzora zlyhali. Musel by som vytvoriť zložitejší obvod ako som si pôvodne myslel a ten by som už do tej plastovej krytky nezmestil.
V novembri minulého roka som teda bol s nefunkčným autom a končiacou sa STK pritlačený ku stene a uchýlil som sa k dočasnému odhláseniu auta. Odovzdal som značky a techničák a zaparkoval auto na dvor.
V rámci pravidla "...keď sa problému nevenuješ dostatočne dlho, sám sa vyrieši..." som po čase len tak rutinne prečesal net a natrafil som na nový senzor na ebay-i za 40€ vrátane poštovného z Číny. Neváhal som, čidlo som objednal, za dva týždne došlo, namontoval som ho a Mazda naštartovala tak krásne ako keby som ju bol odstavil deň predtým.

Tak som zostal s funkčným autom, ktoré som ale nešiel hneď prihlásiť, pretože po prihlásení človek musí do 30 dní absolvovať STK a EK. Po sprísnení podmienok STK by som s ručnou určite neprešiel.
Po susedovom prísľube, že mi STK vybaví som minulý týždeň bol Mazdu opäť prihlásiť. Takže s ňou od piatka jazdím a čakám na suseda kým mi vybaví STK.
Je to úžasný pocit po roku si opäť zajazdiť na mojom starom diablikovi.

S drobnými obavami že ma sklame som sa vybral na výlet do BA (130+130km) a Mazda nesklamala.
Keď už tu píšem aktualizáciu, musím sa Vám priznať s jednou nekalou vecou, ktorej som sa dopustil toto leto. 
Zmenil som prácu a teraz musím cestovať do práce 40km. Po diaľnici je to 30 minút, autobusom 90 minút, Mazda nebola v stave poslúžiť na tento účel, tak som hľadal nejaké vozítko.
Požiadavky boli jasné: japonec s výkonom aspoň 80kW/t, nie starší ako 5 rokov do 10k€.
Kúpil som
Suzuki Swift Sport. Bola to v podstate jediná alternatíva pri daných podmienkach. Dúfam, že mi to odpustíte.