Sifo

Predstavte svoje auto, informujte nás o novinkách, veďte si servisné záznami

Re: Sifo

Poslaťod sifo » 19 Apr 2015, 08:05

Áno Jano, cievku som skontroloval medzi prvými. Dík za prianie, aj Teba nech 1,6 poslúcha. :)

Posmelený Traxovými skúsenosťami som vybral rozdeľovač a zmeral senzor. Senzor je vadný. Len tak pre zaujímavosť vyzerá takto:
Obrázok
Na nete som nenašiel žiadneho SK predajcu, ktorý by to ponúkal. Asi preto, lebo tieto senzory sú také spoľahlivé, že obvykle prežijú auto. Našiel som iba na e-bay za 60e. :-o
Ta malá plechová vec je magnet a oproti nej ten pás plastu skrýva zatavený samotný senzor (Hall effect sensor), ktorý sa dá bežne kúpiť za 0,4e. Objednal som z Číny senzory po 0,24e a skúsim urobiť transplantáciu. :) Jediný problém je ten, že tých senzorov je viacero druhov. Keďže je ten senzor zatavený v plaste, neviem aký tam patrí. Držte palce aby som sa trafil.
Mazda 323F BG GTE 1840cm3 78kW ABS 185/60R14, kit nasavania chladneho vzduchu K&N
Obrázok užívateľa
sifo
Začiatočník

Poslaťod Trax » 19 Apr 2015, 10:22

Kámo páči sa mi ako postupuješ :shock: Aj tá operácia sa mi pozdáva. Držím palce :shock:
Mazda 626 coupe, 2,2i, r.v. 1989, 85kw, 180NM, 195/60 R15
Obrázok
Obrázok užívateľa
Trax
Administrátor stránky

Poslaťod lucia323 » 20 Apr 2015, 05:57

Ja zapájam do držania palcov už celú rodinu :shock: :shock: :shock: klobúk dole, tvoja trpezlivosť je neskutočná :ugeek: ako to zvládaš bez auta? či máš náhradné?
Mazda 323F BG, 1.8 16 V., r.v. 91,
Mazda 323F BG, 1.8 GT, r.v. 93
lucia323
Skúsený člen

Poslaťod jano » 21 Apr 2015, 10:54

Na parádu, potom skús poslať foto výsledku ako sa podarila transplantácia :shock:
(niekde tu na fóre som čítal tvoj príspevok že máš k dispozícii schémy k Fkám len už nepamätám či bola reč len o elektrike alebo aj iných častiach auta konkrétne by som potreboval motor, utesnenie kľukového hriadela od rozvodov ....)
jano
Začiatočník

Poslaťod sifo » 29 Apr 2015, 12:22

Prekvapivo ľahko sa mi podarilo otvoriť "púzdro" a vybrať samotné telo senzora. Jedno púzdro je prázdne, pretože dva senzory používajú iba DOHC motory. Škoda, že nedávali dva aj pre SOHC motory, prehodil by som ich a fungoval by som ďalej. :)

Samotný senzor vyzerá takto:

Takéto senzory sa už nevyrábajú. Teda vyrábajú, ale nie v takejto podobe.
A teraz musím čakať ešte minimálne týždeň, kým mi z Číny prídu nové senzory. Ale šancu že to s nimi bude fungovať odhadujem na 50%. Takže to držanie palcov sa zíde, Ďakujem. :)

Jano: Mám schémy komplet elektriky. Na zvyšné veci používam knihu "Ako na to". Tá sa poneviera po internete v el. podobe. Narýchlo sa mi nepodarilo ju vygoogliť, skús pohľadať. Možno tam nájdeš čo potrebuješ. Je pomerne podrobná.
Mazda 323F BG GTE 1840cm3 78kW ABS 185/60R14, kit nasavania chladneho vzduchu K&N
Obrázok užívateľa
sifo
Začiatočník

Poslaťod Trax » 29 Apr 2015, 19:59

Tak to som zvedavy na vysledok. Ak to pojde, tak sa poseriem :) Samozrejme od radosti.
Obrázok
Obrázok užívateľa
Trax
Administrátor stránky

Poslaťod sifo » 05 Dec 2016, 18:28

Ahojte,
ozývam sa po dlhej dobe. Moje pokusy o výrobu náhrady senzora zlyhali. Musel by som vytvoriť zložitejší obvod ako som si pôvodne myslel a ten by som už do tej plastovej krytky nezmestil.
V novembri minulého roka som teda bol s nefunkčným autom a končiacou sa STK pritlačený ku stene a uchýlil som sa k dočasnému odhláseniu auta. Odovzdal som značky a techničák a zaparkoval auto na dvor.
V rámci pravidla "...keď sa problému nevenuješ dostatočne dlho, sám sa vyrieši..." som po čase len tak rutinne prečesal net a natrafil som na nový senzor na ebay-i za 40€ vrátane poštovného z Číny. Neváhal som, čidlo som objednal, za dva týždne došlo, namontoval som ho a Mazda naštartovala tak krásne ako keby som ju bol odstavil deň predtým. :)
Tak som zostal s funkčným autom, ktoré som ale nešiel hneď prihlásiť, pretože po prihlásení človek musí do 30 dní absolvovať STK a EK. Po sprísnení podmienok STK by som s ručnou určite neprešiel.
Po susedovom prísľube, že mi STK vybaví som minulý týždeň bol Mazdu opäť prihlásiť. Takže s ňou od piatka jazdím a čakám na suseda kým mi vybaví STK.
Je to úžasný pocit po roku si opäť zajazdiť na mojom starom diablikovi. :D S drobnými obavami že ma sklame som sa vybral na výlet do BA (130+130km) a Mazda nesklamala. :D

Keď už tu píšem aktualizáciu, musím sa Vám priznať s jednou nekalou vecou, ktorej som sa dopustil toto leto. :-o
Zmenil som prácu a teraz musím cestovať do práce 40km. Po diaľnici je to 30 minút, autobusom 90 minút, Mazda nebola v stave poslúžiť na tento účel, tak som hľadal nejaké vozítko.
Požiadavky boli jasné: japonec s výkonom aspoň 80kW/t, nie starší ako 5 rokov do 10k€.
Kúpil som Suzuki Swift Sport. Bola to v podstate jediná alternatíva pri daných podmienkach. Dúfam, že mi to odpustíte. :x :x
Obrázok užívateľa
sifo
Začiatočník

Poslaťod Trax » 06 Dec 2016, 15:50

Serus! Ty mas tu mazdicku uz hodne dlho :shock: Som rad, ze si ju stale nepredal. Ja som zhanal nejake veci na moje coupe a len som cumel, co vsetko v tej Cine maju. To co u nas nekupis, tam sa vala za super ceny. Presne vseliake tieto snimace, zapalovacie cievky a obvody atd. Je to super. Lebo mozme auta udrziavat pri zivote :) Mrkacka uz je v dnesnej dobe v podstate rarita. Vela uz ich nevidat. O to je to krajsi pocit, ked sa clovek ide vozit.

To suzuky moze byt fajn vozitko. Ako to chodi? Ked to porovnas s mazdou? Ma to lepsiu dynamiku? Dufam, ze sport ma lepsie prevodovky ako klasika. Kolega mal swift od novoti. Pri 100000km mu odisla prevodovka. A vraj to je u swifta normalne. Kazdopadne drzim palce. A pridaj nejake foto ked bude cas.
Obrázok
Obrázok užívateľa
Trax
Administrátor stránky

Poslaťod lucia323 » 18 Jan 2017, 21:32

Pekne, radost citat :) A swift nech sluzi.
Mazda 323F BG, 1.8 16 V., r.v. 91,
Mazda 323F BG, 1.8 GT, r.v. 93
lucia323
Skúsený člen

Predchádzajúci

Späť na Moja mazda

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť