od Maverick1177 » 26 Apr 2010, 20:50
Rozvody idem teraz meniť aj ja. Mal by sa meniť rozvodový remeň, vodiace a napínacie kladky a poprípade vodná pumpa(ak som na niečo zabudol doplňte ma). Tá nie je podmienkou pokiaľ nie je v zlom stave a nie je zničená a dobre tesní, to ti však povie mechanik. Ja to idem teraz dávať robiť známemu povedal mi že z vodnou pumpou stoja rozvody (materiál) cca 100 € (je to jeho cena má totiž u predajcov náhradných dielov zľavy tak rátaj že keby si to mal bez zľavy tak materiál do 150€ by si sa mal zmestiť... ide len o to či si to spravíš sám alebo dáš spraviť niekomu... autorizovaný servis je zbytočne drahý viď nižšie). Čo to stojí bez vodnej pumpy to neviem. Autorizovaný servis pýta za rozvody + robota 260€. Z toho je cena za robotu nejakých 150€, keď som sa bol pýtať u nás v Mazde.
U autokelly sa ceny rozvodového remeňa hýbe v rozmedzí od 20 do 40€, kladky sú tiež v rozmedzí tých 25 - 80€ (bacha napínacie stoja 27 -70€ a vodiace buď za 23 alebo za 77€ čož je sranda že NIPPARTS je lacnejšia varianta pritom sú to originál japonské diely..) no a vodná pumpa ak by si ju dával meniť tak rátaj cca 45 až 60€.. na autokelly sú aj nejaké sady čo však obsahujú tie to neviem.

EX - .:Lilly:. Mazda 323F BG, ´90, 1.8 16V SOHC, biela
.:Bublinka:. Mazda 323F BJ, ´98, 1,5 16V DOHC, sivomodrá